::MY LUVLY DEARIES::

Selasa, 10 Ogos 2010

::SEBAKNYAAAA::

Tetibe lak ase cam sebak semacam
yela.. bile duk sensowang neh mula la pikir ke laut cket
tadi petang dapat sms dari macik kat kampung tanya balik x?? (time 2 x de ase pape)
petang kemarin pon da sowang g macik kol tanya x balik kampung ke pose neh? (pon x de ase pape, still leh melawak pas2 gelak2 ngan macik)
malam semalam pon mama kol, pas2 adeq tanya balik x pose neh? (pon aku x de ase pape, sembang panjang sal soping baju g)
tapi skang bile sensowang neh.. haihhh
cdeyyyyy maaaa.. ase nak terbang balik Klate skang gak
windu nak sambut 1 Ramadhan kat kampung ngan famili (dah banyak tahun sambot ngan kawan2 jep)
tahun neh g sadis coz kawan2 rapat sume dah duk jauh2
sambot ngan kawan2 yang baru nak rapat (sib bek da Ms.E)
Mama, windu nak buke pose kat umah
windu nak minum air soya n tebu kat umah (air wajib tuk berbuke + air buah)
windu nak mam kueh piana, akok n pati soya pandan (pati soya 2 taufoofaa, fav aku n abah)
windu nak sahur same2.. pas2 kena marah kat abah sebab liat nak bangun
windu nak g terawih kat kampung (kat cni x tau nak g ngan sape n kat mana)
windu nak wat biskut raye kat umah ma yoh (umah aku biskut cap tunjuk jep)
windu nak g bazar ramadhan kat Wakaf Bharu (tahun lepas pon sempat last day pose jep g sane)
windu nak mam nasi ngan adeq time siang2 ari (kitowang same2 red flag oke)
windu nak jaga baby Ryna bile macik cbok masak tuk berbuke
windu nak men bunga api depan umah ngan sepupu2 kecik
windu nak tengok cite2 bez n penuh keinsafan kat tb time bulan pose (umah sewa x de tb)
windu nak sahur ngan nasi yang arwah atuk masak (dulu time sehat, ayah akan masak nasi ciap2 sebelom dia tido.. bile dia saket aku jadi nurse prepare ubat tuk ayah makan time sahur)
Tapi 2 laaaa.. canne nak balik if duet cukop2 tuk keperluan ari2 + tiket bas balik raye?
canne nak balik if final proposal tuk thesis kena submit ari senin neh?
canne nak balik if aku x sure mana nak amik bas dari cni? (x kan nak nek dari Shah Alam kot?)
Ya Allah, banyaknyea dugaan sem neh
tapi aku tau.. akan da ganjarannya nanti, aku kena sabar cket jep lagi
insyaAllah aku mampu hadapi neh sume, anak sulong kan kuat???
abah mesti bangga kalau tau canne anak yang dia anggap lemah selama neh leh jadi kuat cam skang
abah, akak x bergantung ngan sape2 pon skang even dari skola lagi akak camni
dulu akak nak henpon pon x penah minta duet abah
sume henpon akak beli guna duet sendiri (akak jeles ngan adeq2, x abes PMR dah dapat henpon)
sume akak wat sendiri
akak x makan ke, x de duet belanje ke akak x kan minta ngan abah kecuali terdesak cam nak bayar duet sewa umah ari 2
akak nak g mana2 skang pon akak usaha sendiri, x de nak minta2 owang len anta kan
akak nak pindah umah angkot2 sume barang pon aku urus sendiri
abah, anak abah kuatkan?
windunyaaaa.. nak berbual2 ngan abah sambil tengok ikan keli dalam kolam
windu kat famili n kampung halaman (baru practical dah cam neh, if keje t canne laaa)

Yaya (ma kezen's daughter), siang2 ari pon bantai men bunga api gak
Ryna (ma kezen), aku beli tudung tuk ibu dia tapi dia yang cbok nak try :)
Cha (ma kezen), pon cbok nak try tudung yang beli kat kedai aku wat partime
Ouhh si comey Aqis (ma kezen), x de peluang g nak jumpe kamoo.. dis raye kite jumpe eh

Windu nak makan pati soya, akok n piana

Pe lak makanan fev kowang time berbuke?? (saje tanya sal makanan tuk ilang cdey)

p/s1: ciap wat entry neh mata dah bengkak..ngeeee
p/s2: sahur t nak mam pe eh????

www.tips-fb.com

6 ulasan:

Jari Berbicara berkata...

sedihnya...
terharu baca....
hmm...sabar k... :'-(

miszTERRA_SF_ berkata...

JB: Kay!!! Tengs sudi bace.. hnya luahan ati kcik.. xtau nk luah kt mn lg.. insyaAllah sy akan tros sbr

Jari Berbicara berkata...

Yela kan...kat blog la tempat nak meluahkan segala...suka ada blog..kadang-kadang rasa hilang sikit beban bila dah luahkan...

miszTERRA_SF_ berkata...

JB: btol 2 kay, nk arapkan owg len dgr luahan ati kte lom tntu dia iklas kn.. sy pon ske da blog :)

mahira oya berkata...

sedapnya...
suke popiah..ayam percik..
tgh pose sume cam lazat..

miszTERRA_SF_ berkata...

oya: btol2.. ayam percik mmg sdap sgt :)