::MY LUVLY DEARIES::

Khamis, 1 Julai 2010

::BAPAK DIA KAKI BOTOL::

ASSALAMUALAIKUM


Akhirnya..dapat idea nak bebel kat cni
2 pon pas bace paper on9 tadi
salu pagi2 dah bace paper on9 tapi ari neh tetibe g on YS lak
bile dah on 2 pe ag..xsedar duk komen2 n jawap2 owang nye soklan
then tengok2 dah lunch hour..hoorey!!

Kowang dah lunch??
aku lepak opis jep..malas nak turun mam+save budget..kekekeh
kowang kaki botol??penah minum air kencing setan 2??
pe kowang ase pas minum??(soklan tuk yang bukan muslim yea)
pe sebab yang mendorong kowang minum??
oke la..kowang pikir2 dulu jawapan yang patut

Ni da 1 news ari neh..sal bapak yang sanggup nak bunuh anak sendiri
n dia sebenarnya di bawah pengaruh alkohol
~
~
~
TODDLER IN ICU, FATHER NABBED

KUALA LUMPUR: A two-year-old boy has been admitted to the Intensive Care Unit of the city hospital after his father allegedly threw him against a bedpost.

It is learnt the toddler suffered serious head injuries during the incident which occurred at a flat in Sentul on Monday.

The boy’s father, who is in his 30s, was believed to have been drunk when the incident occurred.

The mother, who has four other children, rushed the boy to the Kuala Lumpur hospital at 3.30am where doctors then transferred him to the ICU.

Police arrested the unemployed father shortly after a police report was lodged and he is currently being held under remand.

Police believe the toddler may also have been abused on other occasions based on several marks found on his body.

In another case, a man in his 40’s was arrested for allegedly abusing his adopted seven-year-old daughter.

The girl was rescued from her home in Sentul by welfare officers following a public tip-off last week.

The girl is believed to have been abused on several occasions as doctors who examined her at the Kuala Lumpur Hospital found what is believed to be cigarette burns on her body.

The father was released on police bail after his statement was recorded and the girl has been handed over to the Welfare Department pending investigations.

City CID chief SAC II Datuk Ku Chin Wah confirmed both cases.

~
~
~
Aku xpaham tul owang skang..dah xtau mana ilang sifat kemanusiaan
even xde sayang kat anak sekalipon jangan la sampai wat cam2 kan?
aku xnak la cakap neh sifat kebinatangan coz bagi aku binatang pon sayang anak2 dowang
anak2 binatang len pon dowang leh sayang kan?
aku bersyukur sangat coz parents aku jage aku baik2 even kitowang bukan la dari famili senang pon
sederhana jep..tapi kaseh sayang kitowang memang melimpah ruah
thanks mama abah..thanks ya Allah atas kurniaan MU..=)

Petikan daripada surah Al baqarah
[219]Mereka bertanya kepadamu (Wahai Muhammad) mengenai arak dan judi. Katakanlah: “Pada keduanya ada dosa besar dan ada pula beberapa manfaat bagi manusia tetapi dosa keduanya lebih besar daripada manfaatnya dan mereka bertanya pula kepadamu: Apakah yang mereka akan belanjakan (dermakan)? Katakanlah: “Dermakanlah – apa-apa) yang berlebih dari keperluan (kamu). Demikianlah Allah menerangkan kepada kamu ayat-ayatNya (keterangan-keterangan hukumNya) supaya kamu berfikir.


ARAK..tolongla jauhkan diri anda dari arak even anda bukan muslim
yang mengaku muslim 2 lagi2 la jangan sentuh arak..HARAM!!
pic kat atas 2 pon dah gtau keburukan arak yang nyata oke!!

Menurut statistik rasmi di United Kingdom, Alcohol-related crime adalah seperti berikut :-

* Hampir 45 – 46 % kejadian jenayah, mangsa meyakini bahawa penyerangnya di bawah pengaruh alcohol (arak).

* Angka tadi naik kepada 58% dalam kes serangan oleh individu yang tidak dikenali.

* 39% keganasan dalam rumahtangga melibatkan alcohol (arak)

* Hampir sejuta serangan ganas yang berlaku dalam tahun 2007-2008, dipercayai dilakukan oleh mereka yang sedang mabuk atau separa mabuk.

(SUMBER: British Crime Survey 2007/08)

www.tips-fb.com

1 ulasan:

mahira oya berkata...

dah lunch...
baca news kt sini..hehe