::MY LUVLY DEARIES::

Jumaat, 6 Ogos 2010

::TANDA2 KITA AKAN BERTEMU DENGAN DIA::

JUMAAT datang lagi.. esok cuti dah (ari neh aku dah start cuti.. jangan jelez!). Banyak tul fadhilat ari Jumaat neh. Sempana ari neh ari Jumaat, so aku nak bagi ceramah bebelan peringatan cket. Aku tau kebanyakan kita dah tau hal neh tapi da aku kesah? Aku still nak gtau kat kowang2 gak. DIA adalah ALLAH swt yang maha berkuasa yang telah menciptakan segala2nya. Sume owang pasti akan kembali n bertemu ngan DIA, Pencipta seluruh alam neh. Aku nak share ngan kowang tanda2 yang akan berlaku kat kita sebelum kite pergi wat selama2nya.. meninggalkan segala yang fana neh. Tengs to Ms.E sebab emelkan saya secebis ingatan yang berguna neh.

TANDA 100 HARI SEBELUM HARI MATI!!!!! 
BACALAH DENGAN TELITI!!!

Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.
TANDA 40 HARI
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.
TANDA 7 HARI
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.
TANDA 3 HARI
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.
TANDA 1 HARI
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.
TANDA AKHIR
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Ya Allah.. masihkah ada waktu untuk aku??? Sudah cukopkah amalanku untuk pulang mengadapmu.. sesungguhnya aku insaf Ya Allah. Hanya Kau satu2nya yang layak disembah

p/s1: sile2 solat jumaat yea bagi yang lelaki
p/s2: tengs En.Zahed coz menghargai n berpuasa ati ngan hasil keje saya :)

www.tips-fb.com

3 ulasan:

Papa Hero berkata...

masa dengar azan zohor jumaat td, hati saya tetiber berdebar...lepas tu rasa takut dan terbayang dosa yang telah saya lakukan.....

p/s : awak doakan segala dosa saya diampuni Allah yer....

AkuLaNS berkata...

smpai masa kitkn mngadap-NYA jua...

miszTERRA_SF_ berkata...

papa hero: alhamdulillah.. untung bile dberi kesedarankan.. insyaAllah same2 kite doakan yang terbaik tuk kite sume

akulans: yup.. mati itu pasti, bile n bagaiman je yg blom pasti lg