::MY LUVLY DEARIES::

Isnin, 16 Ogos 2010

::JUM HIBURKAN HATI DENGAN NASYID::

ASSALAMUALAIKUM..
Emm.. dari semalam g ati ase x senang, kepale berserabot. Banyak lak yang x settle.. sumenya sal time management (sape suh aku x reti manage time.. padan muke sendiri). Serabot ngan thesis.. esok (means ari neh la Isnin) dah nak kena submit soft copy tuk final proposal, hard copy lak anta ari Jumaat (sib bek bukan submit hard copy teros). Tapi 2 la.. sebab da owang yang x reti nak hormat hak owang len, aku terpakse la cari balik journal2 yang dah aku cari ari 2 (ase nak bagi penampar jep). Tambah lak ngan personal problems (biarla ati aku je yang paham). Tengs pade yang concern..
So, care2 nak ilangkan tenseng neh.. dengar la lagu kan. Kowang lak canne nak ilangkan tenseng?? Aku memang dari dulu lagi akan dengar lagu tuk ilangkan tenseng.. 1 lagi care lak g tempat tinggi n biar diri di sape angin bayu (windunya nak wat cam2 lagi). Tapi kowang jangan lak dengar lagu2 hardcore ke metal ke.. dengar la lagu2 yang menenangkan cam lagu2 nasyid..
Skang neh aku suke sangat dengar 1 station radio on9 neh.. bukan setakat da lagu nasyid tapi da gak tazkirah agama, bacaan ayat2 al-Quran n banyak lagi yang bermanfaat, tambah2 lak salu men lagu dari MAHER ZAIN. NasyidFM - Your Latest Nasyid Station (MALAYSIA 1ST STREAMING NASYID RADIO). Kowang pon leh try dengar NasyidFM neh.. menenangkan, mendamaikan n kadang2 mengimbau kenangan.
Mengimbau kenangan bile da lagu2 nasyid lama d men kan.. n tadi betol2 wat aku tersenyum sendiri bile dengar lagu HANYA TUHAN YANG TAHU, teros tingat cite time form 3 dulu :)



HANYA TUHAN YANG TAHU - UNIC
Ku pendamkan perasaan ini...
Ku rahsiakan rasa hati ini...
Melindungkan kasih yang berputik...
Tersembunyi di dasar hati...

Ku pohonkan petunjuk Illahi...
Hadirkanlah insan yang sejati...
Menemani kesepian ini...
Mendamaikan sekeping hati...

Oh Tuhanku...
Berikanlah ketenangan abadi...
Untukku menghadapi resahnya hati ini...
Mendambakan kasih insan yang ku sayang...

Dihati ini hanya tuhan yang tahu...
Dihati ini aku rindu padamu...
Tulus sanubari menantikan hadirmu...
Hanyalah kau gadis pilihanku...

Kerana batasan...
Adat dan syariah...
Menguji kekuatan...
Keteguhan iman...
Insan yang berkasih..

DOWNLOAD LAGU HANYA TUHAN YANG TAHU >>> [SINI]
 
p/s: jum jangan tido, ciapkan thesis :(  x paham nape kitowang kena wat thesis!!

www.tips-fb.com

3 ulasan:

SHIMA berkata...

lagu fevret....best3..
selamat menyiapkan thesis smbil mendengar nasyid yer...

FyZa berkata...

dlu selalu layan nasyid..tp skang jarang2 dah layan..haihh..sedey ngan diri sndri..

miszTERRA_SF_ berkata...

shima: hehe.. lgu 2 mmg bez kak, if dulu angau ngan fitri skali
tengs kak :)

fyza: x dpat dengar ats alsan2 yg btol x pe yunk.. t pupuk blk ms tuk dngr eh